Sunday, September 10, 2017

Suur Terts

Suur Terts (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. ac 10,2 %vol. Liigimääratlus: imperial saison

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, Mosaic ja Nelson Sauvin humalad, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil saksofon. Tumekollane sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt mahagonikarva punane ... huvitav, mis selle nii tumedaks ajas ... saisonid on reeglina kuldsed või suisa helekollased.

Aroom on küll saisonile omaselt vürtsikas, kuigi imperial saisonist ootaks midagi võimsamat. Samas hapukas veinine pool sellest lõhnast on intrigeeriv, kaldudes flandria punaste poole.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna intensiivselt magusakas-hapukas. Keskmaitse ... vau ... ühekorraga nii kohvine kui veinine kui kirsine kui arooniane ... jebenti-dušu kui lahe segu! Lõppmaitses hakkab kohale jõudma ka alkohol, kuid see pole häiriv, vaid mõnusalt võimendav .... kuivatatud kirsid ja kibuvits ja kardemonine segu paisub suust suuremaks. Järelmekis muutub alkohol ehk veidi liiga dominantseks, kippudes teisi tahke varjutama, kuigi kreeginalivkane dessertne magus-mõrkjus jääb siiski väga nauditavaks.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Stiilist hoolimatult mööda-astuv, kuid sellele vaatamata üüratult võluv tegelane, kes võiks veel mõnda aega järelküpseda, et alles siis publiku ette astuda ning siis ka kõik ümberringi pahviks lüüa!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment