Sunday, September 17, 2017

Tobacco craft beer


Tobacco craft beer (Rae Meierei, Eesti) pdl 0,75 l. alc 4,6 %vol. Ratebeer ei tunne ei tootjat ega toodet. Liigimääratlus ???

Tootjainfot üldiselt leida ei õnnestu, välja arvatud Rae Meierei FB lehelt "14. septembril toimub Rae Meierei avapidu ning ametliku avamise puhul on eripruulina valminud ka spetsiaalne tubakahõnguline Rae Meierei õlu"

Pudeli disain on midagi enneolematut. Sõna otseses mõttes. Vana Gambrinus on oma elus nii mõndagi õlut näinud, kuid SEE! Pikk kooniline mustjasroheline pudel, viieosaline must-kuldne luksusele rõhuv sildindus. Limited Edition, no kus sa sellega! Toodetud 300 pudelit, no olge lahked! Embassy of Estonian Flavors.

Ühesõnaga tulesid ja vilesid jagub siia terve jõulurongi jagu. Aga selline ülepunnitatud edevus tekitab ka kõva eelarvamuse sisu osas - reeglina kipuvad need asjad olema äraspidises seoses. Teades et tegu on endise BeerHouse restoraniga ja mäletades et sealsed õlled olid üsna keskmises mehh-joogid, siis eelarvamus süveneb. Aga kaeme perra!

Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - sädelevpunane. Aroom on uskumatult värske, justkui kõnniks jahedal sügisõhtul hea veega kaevust mööda. Aru nüüd ei saa, mis tempu nina ajuga mängib, aga miskipärast tuleb silme ette suur ratas õrnalt suitsutatud juustu!?!

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi kehakamaks, suisa kreemiseks,  õrnalt suitsuse dunkeli taoliseks. Lõppmaitses lisandub selle karamellilik-kreemjale põhjale taas seesama ajunihestav suitsujuustulik tajuhäire ... kas see peaks olema tubaka maitse? Kuna vana Gambrinus ei suitseta ja pole ka tubakat kunagi närinud, siis ei oska seda kummaliselt köitvat nüanssi tubakaga siduda. Järelmekis tuleb esile hapukas kohvine noodike, meenutades vanakooli kohvikaramelli.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise kehaga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Tšehhi tmavý tüüpi õllede superhea esindaja. Väga meeldiv üllatus, eriti tugeva eelarvamuse tõttu (liig-edev pakend). Seda jooki tuleb kindlasti veel toota ja palju! Pakkuda koos lepasuitsu juustuga
---------
pilt isetehtud

1 comment: