Wednesday, September 27, 2017

Trickle Rick!


Trickle Rick! (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Single hop triple IPA
A triple IPA with generous amount of Simcoe hops."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt seekord segasinise põhja ja mustjassinise esipaneeliga. Kollakas  vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib supertugevalt. Õlle värvus - õrna hõljumiga pruunakas-oranž.

Aroom. Vaik. Sihuke vaigune vaik, millel pole otsa ega äärt. Vaikne vaik. Pigem magusakas kui mõrkjas. Veidi kleepjas ja ananassine. Ananassivaik. Pikal nuuskimisel hakkab vaikselt esile tulema ka kassipissi, mis selle humala puhul on suisa kohustuslik.

Esmamekk. Raske ja veidi õlijas. Mõrkjas, greibiseemne ja kadaka vahepealne. Keskmaitse ... ohhh siin hakkab vaikselt alkohol torkima ... mõrrrrrru ja alkoholine. Aga tuleb tunnistada, et see mõrrrrrrru mõrudus on peaaegu et tasakaalus magusaga, mistap ei teki häirivat kibekat kõrvetust nagu seda tihti võib ülehumaldatud õlledel olla.

Lõppmaitse. Magusam pool võimendub, meenutades veidi hurmaad sellises küpsusastmes kus ta enam väga keelt ei seo. Vaigune kleepjas mõrkjas-magus põhi täieneb korraliku õhetusega ... võta nüüd kinni, on see alkoholist või humalast? Järelmekk toob esile aprikooskompoti ... sellise veidi liiga kaua seisnud aprikoosikompoti kleepja magususe, kuid siis mattub kõik taas hiiglama mõrulaadungi alla.

Raske, isegi vägagi raske kehaga. Õlija paletiga, millesse karbo upub ära. Mõru-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas buketiga Ülevõlli rüübe. No ikka kohe vägagi üle võlli. Eksperimendina võimas ja kena küll ... aga seda kraami on raske juua ja umbes sama raske ka müüa. Sihandseid humalahulle kes ühte humalat tahaks kõhu täis süüa polejust palju. Siia kõrvale tuleb pakkuda haljast vett ja palju.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment