Sunday, October 18, 2020

Black Pearl Tatakotu Bourbon BA Black Barleywine

Black Pearl Tatakotu Bourbon BA Black Barleywine (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Barleywine - Other" ja hinnang 4,17

Tootjainfot pole leida

Minu tungiv soovitus kõikidele vaadihoidiste tegijatele - alati laske koos hoidisega koos turule ka baasõlu - nii on paaaaaaaaaaaalju põnevam ja valgustavam asja hinnata!

Väike purk, silt häirival Rumkeliga ühetaoline. Kui see on nüüd uus Black Pearl seeria kujundus, siis miks Rumkugel on sama nägu? Või on siin mingi muu seletus, et kõik kanged tumedad asjad saavad olema seda nägu?

Kuldpruun vaht täidab 2/3 klaasist ning püsib vägagi kaua ja haakub tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - tihkelt tume mustjaspunane. 

Aroom - mõnusalt mitmekihiline ja rikkalik. Odraveini täidlane magusus oma koorevenise taolise pehmusega. Röstine pool nagu mustal odraveinil peab olema. Burboonivaadi vaniljene ümarus - samuti olemas.

Esmamekk on raske ja magus, karamelline ja keeleotse soojendav, veidi röstine ja hapukas. Keskmaitse muutub kreemisemaks, koorekaramelliseks ... aga ka ka alkoholiseks, veidi torkivaks ja agressiivseks.

Lõppmaitse taandub mõrkjamasse, röstisemasse otsa, mis muudab algselt vägagi magusa tervituse palju tasakaalustatumaks. Järelmekk omandab juba täiskasvanulikumad, ümaramad vormid, tuletades meelde röstpähkleid, kaneeliküpsiseid ja rummikoogikesi.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, magus-hapukas-magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Väga hea suundumusega kraam, aga alakohol kratsib veel veidi, teatades üsna otsekoheselt: "ära mind veel näpi, las ma küpsen veel vähemalt pool aastakest"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment