Tuesday, October 13, 2020

Karlovari Pilsner

Karlovari Pilsner (Karli Kräft, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo puudub.

Väike lihtne pudel, kogu vähene info väikesel laisal täpp-sildil. Erkvalge sõrmepaksune hõre vahukiht  kaob kiirelt ja jäägitult. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - laagerõllele nii omane, klaarilt ja puhtalt linnaseline, magus-hapukas ja õrna mõrkja fooniga.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja üllatavalt jõuliselt hapukas-mõrkjas - lõhn nii jämedat maitset küll ei ennustanud. Keskmaitse värvub veidi magusamaks, meenutades otse põllu ääres põske pistetud viljatera. Lõppmaitse on taaskord mõrkjam, kuskile raudrohu ja teelehe kanti, suisa kerge kibeka varjundiga. Järelmekk kallutab aegamisi seierit mõrust eemale, magusamasse suunda, kuigi jäädes lõpuks nende kahe vahele võimsalt võbelema, andes taamal aimu ka vürtikast kohasest kumast.

Keskmisest suts kergema kehaga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõru-magusakas-mõru-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Pilsneri kohta oleks nagu volüüminupp põhja keeratud, lükates kõikides maitseosiste skaalad lakke, seega saab maitse-elamus kergelt häiritud
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment