Sunday, October 11, 2020

Fuck Art - This is Hygge

Fuck Art - This is Hygge (To Øl). pdl 0,5 l. alc 7,0% Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse - Flavored" ja hinnang 89 punkti. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,73

Tootjainfo: "Rye saison ale brewed with potato & rhubarb. Matured with oak chips.
Hygge is a famous Danish concept, notoriously difficult to explain (and pronounce) - so what is it? We don’t know and we will not attempt to define it. Enjoy the beer."

Keskmist kasvu purk, sildil mustmets. Mustametsa Hyyge. Mustametsa Äge?

Kollane vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib makrofleksina. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Nohhh. Saison on ta nüüd küll. Kartul? Nope. Rabarber - ikka nope. Tammelaastud ... noooooh ma ei teaaaaa ... vist on või vä? Aga muidu mingi selline lõhn, mida kartulikeldriga seostaks, on küll juures.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas ... või siiski hapu? Rabarbar otse mitte aga äge laks C-vitamiini küll. 

Keskmaitse - hapu ja magusakas. Rabarberikissell, ja seejuures üsna tihkelt kartulitärklisene. 

Lõppmaitse. C-vitamiini dražee see osa, kus väline magus glasuur on juba lõppenud, aga särtshapu südamik pole veel kätte jõudnud.

Järelmekk. Karamell. Rabarberikaramell. Rabarberikisellist tehtud paks karamelline siirup, mis on kartulitärklise tihe ... ja nüüd lõpuks on ka tammelaastu mõrkjas tanniinine noot tunda.

Julge, munadega, friigikas. Ainuüksi selle lolluse eest, et kokku panna saison, kartul, rabarber ja tamm, tuleb sügavalt kummardada. Et näe mehed ei üritagi teha kahesajaseitsmenkümneviiendat NEIPAT või taas kuuesajandat berliinerit vaarikaga. Vaadake meiemaised pruulmeistrid, ja tehke järele. Raha see sisse ei too, aga respekti ja pikaks ajaks jätkuvat näpuganäitamist küll!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment