Friday, October 2, 2020

Laudatur XX

Laudatur XX (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - American" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Strong Ale - American" ja hinnang 4,09 punkti

Tootjainfo: "Mix of imperial Baltic Porter and Barley Wine, aged on Heaven Hill and tawny port barrels"

Väike lihtne pudel, väga pidulik, ehkki süngevõitu sildikujundus. Pruunakaskollane sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - üdimust.

Aroom. Noh kas teate, selliste õllestiilidega mängimine ja oskuslik vaadiväärtustamine on kindel tee vana Gambrinuse maitsemeelte südameni. Ja seda on ka nüüd - karamell ja kohvi, ühekorraga kuiv ja täidlane, röstine ja veidi vaskne, pähkline ja viskine. Selle vedelikuga istuks kaua-kaua, loksutades seda konjakiklaasis, nuhutades ja mõtiskledes.

Esmamekk on raske kehaga ja magus-mõrkjas. Keeleots hakkab aegamisi kribelema tajutavas, kuid meeldivas alkoholisoojuses. Pähkliliköörine puidune ja ümar täidlus.

Keskmaitse - veidi vaskne ja kuivapoolne. Puidune ja vaniljene. Kakaokreem ja pähklitega kaneeliküpsis. 

Lõppmaitse. Nelkidega vürtsitatud šokolaadiliköör, mida pakutakse kullatud kandiga vask-peekrist.

Järelmekk - mandliliköör, kohvikreem ja mõrušokolaad. Vaikus ja katusest läbi vaatav pilk.

MEGA. Super-heas-tasakaalus. Oivaline segu stiilidest ja vaatidest. Üsna etalonitasemel näide sellest, kuidas on võimalik saavutada kangete ja vägevate jookide mikstuur ilma siirupiks kätte minemata. Samas on ta selles "vaadisväärindatud-tume-kange-kolakas" seerias siiski üks paljudest vaieldamatutest õnnestumistest, kuid mis ei ole enam wow-efekti tekitav. Aga see ei vähenda hinnangut MEGA
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment