Wednesday, October 28, 2020

Espresso Stout (2020)

Espresso Stout (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored / Pastry" ja hinnang 98 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Coffee" ja 3,73 punkti.

Tootjainfo: "Caramel, roasted, black and chocolate malts provide an explosion of coffee like flavors.
The strong espresso character comes from the addition of espresso beans to the boil. Notes of vanilla, dark fruit , cocao and chocolate. The very unusual character of Hitachino Nest Espresso Stout stems from the fact that Kiuchi Brewery is using the recipe of a Russian Imperial Stout as base. Pitch black color, big brown head. Aromas of chocolate, roasted bitterness, black currants, dark fruits. Hop: Chinook, Kent Golding Malt: Pale, Crystal, Black, Chocolate Others: Roasted Barley, Coffee beans
IBU 36"

Tegemist pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega 6 aasta taguse elamusega. Lihtsalt endal on huvitav vaadata, et mis on toimunud maitsetajuga nende aastate jooksul. 

Vaht on tunduvalt tumedam pruun kui toona, ka värv on pooltooni võrra mustem. Aroom on jätkuvalt hurmavalt kohvine, kuigi jah - toonast "VAU-VAU-VAU!!! NIIII puhast kvaliteetse kange kohvi lõhna pole Gambrinus varem õllest tundnudki!" praegu muidugi ei tule, kohviõllesid on nina alt läbi käinud sadade kaupa. Maitsepilt on umbes samasugune - võimas ja hea, kuid taaskord mitte unikaalne.

Kogemus muudab taju. Kuus aastat tagasi kirjutasin "MEGATASANDI rüübe. Kohviõllede kuningas, nii võiks vist senikogetu põhjal küll öelda!" . Nüüd jään kindlasti MEGA juurde, kuid kuningaks ehk enam ei nimetaks :) Üks puhtamaid ja paremaid kohviõllesid aga ilmselt küll. Külm kohvijook õhtuseks istumiseks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment