Monday, October 12, 2020

The Citra Commander

The Citra Commander (Mikkeller Taani). prk 0,473 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double" ja 3,89 punkti


Tootjainfo: "Double IPA with Citra Hops. I AM THE C.I.T.R.A. COMMANDER! Remember that, commander of all the C.I.T.R.A. hops. When it comes down to business, this is what we do. We pitch the hops like this... OOH you little hop. Then we rub our noses with it."

Keskmist kasvu purk, rohelisel sildil humalanina :) Vlage vaht täidab 2/3 klaasist ja üsib vägagi kaua, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on üllatavalt magus, karamelline ja heinane ... no kohe ikka kommimagus!

Esmamekk on  keskmisest raskema kehaga ja magus. Magus ja mõrkjas, kuid peamiselt siiski magus ja vähese alkosoojusega.

Keskmaitse - puit ja hein ja papp ja vürts. Muskaat ja vürtspipra vahele jääv vürtsikus on kõige põnevam selles joogis, sest Citra humalad jäävad küll kuhugi nurga taha.

Lõppmaite. Magus-mõru ja vürtsikas. Järelmekk on samasugune.

Magus ja mõru. Maitse on magus ja meel on mõru. Kuulsa tootja ja kõrgete ootuste kiuste on siin klaasis humalasurm. Topelt-IPA on see kraam ehk küll tingivas kõneviisis küll, kuid virnastatud Citra-humalast on saanud heinasaad.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment