Friday, October 23, 2020

Pukapuka

Pukapuka (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,22

Tootjainfo: "Pedro Ximénez BA Imperial Stout"

Minu tungiv soovitus kõikidele vaadihoidiste tegijatele - alati laske koos hoidisega koos turule ka baasõlu - nii on paaaaaaaaaaaalju põnevam ja valgustavam asja hinnata!

Väike purk, silt häirivalt Rumkugeliga ühetaoline. Tume pruunakaskollane vaht täidab 4/5 klaasist, püsib väga kaua ja haakub ka korralikult klaasiseintele. Õlle värvus - vähese punase helgiga must. 

Aroom - siin on midagi valesti. Keemiline, ravimikappi meenutav vänge teravus ei kuulu ei impstoudi ega PX juurde. Kui seda nüüd väga tahta, oodata kuni vängus lahtub ja siis ennast põhjalikult sisse nuusutada, siis muutub pilt meeldivamaks ning tunda on nii ploome kui rösti kui kakaod ... aga seda peab VÄGA tahtma.

Esmamekk on magus ja veidi kirbe, alkoholine ja hapukas, röstine ja mõrkjas. Keskmaitse - kuiv, kirbe, ülemäära tammiselt parkiv. Lõppmaitse - alkohol, vänge, keemiline ja kõrbenud. Järelmekk - söestunud ja siirupine, kaljakontsentraat ja tonn põlenud tamme.

Siin on midagi valesti läinud. See vänge-kirbe elamus ei tohiks olla ei baasõlle ega vaadi omadustest tulenev.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment