Tuesday, October 13, 2020

Pale Blue Dot

Pale Blue Dot (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,83 punkti.

Tootjainfo: "Kosmiliselt mahlane New England IPA. Pruulitud tohutu koguse Galaxy humalatega"

Väike purk, pruulikoja tunnustilk seekord lihtsalt tuhmsinine tilk teiste plärakate vahel :D Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist, vajudes seeärel küll hõredaks, kuid püsides siiski kenakesti. Õlle värvus - hämuselt tuhmkollane. Aroom on magusakas ja mahlane, uidates mango, meloni ja tikrite vahepeal ... aga ka õrna kustutuskummise nüansiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse nihutab hapukama külje ette ja tutuvustav kättpidi ka veidi ohakast humalat, mis asub vastu keelekülgi nühkima nagu kass vastu köögilaua jalgu. Lõppmaitse astub kaks mõrkjat sammu vaiguse kapi poole ja puistab keelele ka veidi kaua lahtiselt seisnud riivitud muskaatpähklit. Järelmekk kiikab taas hapukama silmaga ning üritab end tutvustada pihlakamahlana, aga välja kukub see veidi liiga mõrkjalt, saades seega pohlaliku aktsendi.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevapoolselt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga HEA TASEME rüübe. Kuivema-mõrkjama otsa NEIPA, mida võiks tinglikult tituleerida kuid "New England West Coast IPA" - loogiline, kas pole? :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment