Monday, October 5, 2020

Yui

Yui (Coedo, Jaapani) vaat. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,71

Tootjainfo: "A saison brewed with Black rice, Black rice koji and Japanese plum "Sumomo""

Otse kraanist kallatuna on õllel vahtu nii et matab, crawler'i abi koju tooduna vaht sisuliselt puudub. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. 

Aroom on mõnusalt ploomine ja õunane ja mahlane ja ... noh see kõlab ehk klišeena, aga tõepoolest paneb süljenäärmed tööle! Ja teate - keedetud pudruriisi magus noot on siin ka olemas mis olemas!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas, veidi keeleotsa kuivatav. Keskmaitse muutub magusamaks, selles seguneb saisoni enda vürtsikas päikeseküllane karamell ja ploomide ... või õigemini ploominaha hapukas parkivus. 

Lõppmaitse - magusakas-hapu, supermahlane ja samas ka saisonilikult valgusküllane. Kuiv ja mahlane ja karamelline ühekorraga! Järelmekk kuivatab veidi keele tagumisi nurki, keelepäral aga mängivad ploomikivi magus-mõru ja ülemäära suurte lonksudega joodud ploomimahla hapu parkivus.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe! Jah, tavapärasest saisonist on see küll kolm sammu vasakule, kuid ära on tuntavad nii riisi kui ploomi lisandid. Põnev kraam igatahes!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment