Monday, October 26, 2020

Кружечка Чешского Светлое

Кружечка Чешского Светлое (Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniya, Venemaa). Pdl 0,5 l. Alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener - Bohemian / Czech" ja hinnang 10 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Euro Pale" ja 2,51 punkti

Tootjainfo: "Чешский лежак, сваренный по традиционной чешской технологии и оригинальной рецептуре, с использованием хмеля высшего качества
IBU 15"

Keskmist kasvu lihtne pudel, silt - igavavõitu klassika. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi tugev. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - kaugele haisevalt odav masslaager, lähemalt nuusutades polnudki see enam nii halb, meenutades digestiivküpsist ja veidi humalaessentsilikku mõrkjust.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse - hapukas-magusakas ja keelel limonaadilikult kihisev. Lõppmaitse on jätkuvalt hapukas, aga nüüd ka vähese mõrkja vinega. Järelmekk paneb korraks keelepära vürtsikalt õhelema, kuid siis muutub lamedalt magusaks.

Unterbier. Täiesti mõtetu lake, mida otse välja sülitama ei pea, aga edasijoomiseks peaks ilge janu olema ja isegi vett mitte läheduses olema. See on solvang tšehhide ja nende õllede suhtes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment