Sunday, January 3, 2021

Daft Punkin

Daft Punkin (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 3,64.

Tootjainfo: "Kõrvitsaga pruulitud kreemine tume õlu."

Väike purk, pruulikoja tunnustlik seekord Läti parima õllepoe Beerfox logoga. Sentimeetrine pruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - must. Aroom on hapukas ja röstine, kuskil tagapool hõljub magusakas vine võtab peas kõrvitsa kuju küll ... aga seda vist eelkõige eelteadmise kui kindla äratundmise tõttu.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas, röstine ja pisut leivakalja meenutav. Keskmaitse muutub magusamaks, laktoosi ja kõrvitsa koosmõju on päris meeldiv ja pehme. Lõppmaitses muutub kõrvits miskipärast pigem rosinaks ja leivasupiks vähese kaneeliga. Järelmekk segab kokku kõrbenud leivakooriku, röstitud kõrvitsa ja röstpähklite magusa ja kaneeli-nelgi vürtsika poole ning kokku saab päris kena talvise soojendaja.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja pisut õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Kõrvitsaga tume õlu on julgustükk, mis ei pruugi kaugeltki mitte õnnestuda, kuid siin on kenasti kõik lubatu tunda ning seega igati kiiduväärne.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment