Sunday, January 31, 2021

The Mentor

The Mentor (Mikkeller Taani). prk 0,440 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England" ja 3,78 punkti

Tootjainfo: "The first hoppy Mikkeller beer to be brewed at To Øl City in Svinninge, Denmark. Lush and hazy, the mentor carries a grove of tropical fruits on the aroma, and follows up with a soft, pillowy mouthfeel, before culminating in a hoppy explosion."

Keskmist kasvu purk, tumerohelisel sildil näidatakse teed pruulikotta :) Erkvalge pöidlapaksune vahukiht pole küll püsiv, kuid haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom - värske, humalane, murune ... ja mingil veidral moel multivitamiini tablette meenutav :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas, mahlane ja värske. Keskmaitse muutub kröömike hapumaks, puuviljasemaks, samas ilmneb vürtsikas-mõrkjas humalakõditus. Lõppmaitse - taaskord multivitiinine, magusakas ja vürtsikas, mahlane ja greibine. Järelmekk - hapukas, humalakirvendusega, vürtsikas ja mandariinine.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Mahlane ja värske ja mahlane ja ... kahtlemata tervislik, kuna meenutab nii tugeval ja omapärasel moel multivitamiini :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment