Wednesday, January 20, 2021

Edelmeister IPA

Edelmeister IPA (Van Pur, Poola) prk 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA" ja hinnang 6 puntki. Untappd ütleb: "IPA - Session / India Session Ale" ja 2,56 punkti.

Tootjainfo: "Smooth and drinkable session IPA brewed with a wariety of aromatic American ang German hops. Hoppy and fruity. Simple perfect."

Keskmist kasvu purk, valgel sildil kõrgeauline vanahärra. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - õrnalt karameljalt magusakas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Mitte magusakas, vaid magus! Keskmaitse - magus ja heinane, kanarbikumee ja suveõunte segune. Lõppmaitse muutub hapukamaks ja veelgi õunasemaks, samal ajal lööb sisse ka kuiv puidune parkiv efekt, nagu näriks sellesama õunapuu oksi. Järelmekk - magus-hapukas, ürdine ja karamelline.

Keskmise kehaga, korralikult karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkja buketiga niru taseme rüübe. Noh ütleme et joogina omaette oleks ta isegi "OK tase", kuid eesmärgist ehk IPA'st (isegi session IPA'st) jookseb see sama kaugelt mööda kui Emajõgi Niilusest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment