Friday, January 22, 2021

Polar Monkeys Chair Man IPA

Polar Monkeys Chair Man IPA (Hartwall, Soome) prk, 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Flavored" ja hinnang 18 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,18 punkti

Tootjainfo: "The honorable and fair member of the Monkey family.
It has a bright reddish color and delicious hoppy aroma. Polar Monkeys Chairman is an American style IPA with generous malty, hoppy taste with hint of caramel and long crispy grape fruity aftertaste
IBU 45"

Väike matsakas pudel, sildil ahvilõust :) Kollaka tooniga vaht täidab ligi poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt, punaka varjundiga kuldne. Aroom on magusakas ja ürdine, veidra värviliste kriitide ja/või plastiliini kõrvaltooniga. 

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse - hapukas ja mõrkjas, kriidine ja plastikuline. Lõppmaitse - magusakas-mõrkjas ja veidi määrdunud. Järelmekk on hapukas, plastiliinine ... aga üsna kenasti vürtsikas.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika buketiga nirupoolne rüübe. Kahju kohe, et IPA mainet selliste pruulistega rikutakse. Ahjaaa, nüüd saab vana Gambrinus vist aru, miks mõned võhikumad kunded on öelnud "kõik IPAd on ju hapud!"
---
pilt

No comments:

Post a Comment