Friday, January 29, 2021

Mõisakeldri Tume Õlu

Mõisakeldri Tume Õlu (Švyturys, Leedu) prk 0,5 l. alc 5.0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Munich Dunkel" ja 2,79 punkti

Tootjainfo: "IBU 13"

Keskmist kasvu purk, äratuntavalt õllelik sildidisain. Pruun vaht täidab pool klaasist, kuid pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoole pruunakaspunane. Aroom on magus, karamelline, suhkrune ja leivane ... no sihuke rosina-puuvilja-leivane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse jätkab samasuguse magususega, keera sellele ehk isegi veidi läilat vinti juurde, kuid õnneks samal ajal piilub nurga tagant ka veidi mõrkjamat pähklist nooti. Lõppmaitse - suisa läila ... ehkki tibake ka pihklalikku mõrkjas-haput üritab seda pilt tasakaalu tuua. Järelmekk - magus-hapukas ja õõõõrnalt vürtsikas, lame ja suhkrune.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Stiilile on üsna kenasti pihta saadud, ehkki see ülemäärane magusus hakkas klaasi lõpuks juba päris tüütuks muutuma. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment