Thursday, January 14, 2021

Pime Öö Hazelnut

Pime Öö Hazelnut (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,6 %vol. Ratebeeri liiimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,9 punkti.

Tootjainfo: "A special version of our Pime Öö Imperial Stout, brewed with hazelnuts"

Väike lihtne pudel, omamoodi sildikujundus. Vähene pruun vahukiht kaob kohe kirmeks. Õlle värvus - koopamust. Aroomis on lisaks röstile ja melassile olemas ka täiesti äratuntav pähklinoodike.

Esmamekk on raske ja õline, meeldivalt tihke ja tummine. Magus ja hapukas, magus ja mõrkjas. Kõrvetatud suhkur ja kibuvits.

Keskmaitse - alkohol on veidi teravalt tunda, kuid mõnus röstine tihkus mässib keele öö sisse ja teeb meevahase kalli. 

Lõppmaitse - pähkliviin ... see kirjandusklassikast tuttav jook on tegelikult seni proovimata vedelik, kuid umbes nii ta võiks ju maitsta. Juhul kui sega šokolaadilikööriga ja segada kokteile kaneelipulgaga. Väike tähtaniis käib kah siia segu sisse, eks ole ju?

Järelmekk - apelsin šokolaadis? Apelsinikoor ja pähklid ja apelsinimarmelaad ja koorevenis šokolaadis. Väga külluslikus mõrušokolaadis.

Väga raske kehaga, alakarboniseerunud ja naftase paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe. Korralik dessertõlu, mille alkoholisus vajaks veel veidi leevendumist, nii et kellel võimalust ja mahti - pange N kogus pudeleid kuhugi seisma, et siis umbes iga poole aasta tagant proovides see ÕIGE hetk ära tabada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment