Tuesday, January 5, 2021

Ryean Goseling

Ryean Goseling (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Gose" ja hinnang 3,67.

Tootjainfo: "Sidruni ja rukkiga suitsune magushapu hele õlu"

Väike purk, pruulikoja tunnustlik seekord pehmetes rohe-kuldsetes toonides. Sentimeetrin kollakas vahukiht kaob ülikiirelt. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom - hmmmm, päääääris põnev! Sidruni erk hapukas toon - olemas. Rukki hapukas-magusakas leivasus - samuti olemas. Magus kulupõletuslik suitsune vine - samuti olemas. Ja kõik see on kokku pakitud metalsesse, ärksalt helisevasse-kumavasse raamistikku. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja särtsakalt magus-hapu. Keskmaitse - sidruni-laimi-õunane hapukas magusus suitsuse udu sees. Lõppmaitse - magusakas, õunte ja peenleiva segune. Järelmekk - õrna mõrkja võrestikuga, magus-limonaadilik-pirnikonservilike tugistikuga, suitsuse varjutusega kummaline maitsenägemus.

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-hapu-suitsuse-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Veidi friigikas, seda küll. Aga seda siukses nunnu-armas-tuti-puti võtmes friigikas. Sest niimoodi ju üldiselt ei tehta. Rukkigoset ei tehta eriti. Suitsugoset ei tehta kohe üldse mitte eriti. Sidruniga ja suitsuga rukkigoset ei tehta ammugi mitte! Aga jube lahe, et seekord tehti!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment