Monday, January 4, 2021

Embla nr.79

Embla nr.79 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja 4,02 punkti.

Tootjainfo: "Winter Beer 2020. Enjoy this divine creation with maple syrup and marshmallows enhanced by the orange fruit of temptation.
IBU 32"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omaselt lakooniline sildikujundus. Kollakas-pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. 

Aroom - oi see on superlahe! Karamelliseerunud apelsinimarmelaad šokolaadis! Apelsinitsukaad + piimašokolaad + veidike piparmünti. Fuuper-suuper-puuuper lõhnasegu!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja hapukas-magus, viinamarjade, rosinate ja šokolaadi segune. Keskmaitse - ahhhh kui hea apelsinimarmelaad ohhhh kui heas, ehkki lapsikus piimašokolaadis! Lõppmaitse - šokolaad muutub veidi kamasemaks, aplesin saab endale kõrvale kriipsukese soolakat lagritsat. Järelmekk on ehk veeeeeidi liiga selgelt tajutava alkoholiga, kuid siiski üüratult meeldiva dessertõlleliku olekuga.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusa-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga MEGAtasandi rüübe. Teate, see vahtrasiirupi puidusus, vahukommide läägus ja apelsinimarlmelaadi särtakas võlu on üks lahedamaid maitsekombosid, muutes joogi ehedaks dessert-õlleks. Supermõnus meelitaja õllepelguritest maiasmokkade jaoks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment