Monday, October 24, 2022

Bites kodiens

Bites kodiens (Teika, Läti) pdl 0,33 l. alc 9,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Braggot / Hopped" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Mead - Braggot" ja 3,79 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Braggot is a beer style in which wort and honey are harmoniously combined. The character of both ingredients slowly revealed itself in the taste, the light bitterness of hops, the sweetness felt in the first sips, the dryness of honey at the end of the taste. In order to achieve the optimal balance of taste, it is stored on pieces of TEIKA oak before bottling"

Väike lihtne pudel, koja tunnus-silt seekord sakiline. Kollakas vaht täidab pool klaasi, kuid pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt oranžikaskuldne. Aroom ... hmmmmm ... kaalikas? Õrnalt sinepiõline torkivus meenutab kas kaalikat või rediselehti.

Esmamekk on leebele lõhnale vastandlikult jõuliselt magus-hapu ja keeleotsa torkiv, samas tihedalt biskviitne. Keskmaitse - magus-mõru... ja jällegi sinepine, seekord sinepiseemnete mõrkjas-vänge eeterlikkusega. Lõppmaitse on mõrkjas, karvane, rohmakas ja magus-hapu, sinepi- ja koriandriseemneleiva mõttekäiguga. Järelmekk on alkoholine, raspeldav, toorevõitu ja küpsekaalika kontsentraat.

Friigikas. Isegi pole kindel, et kas positiivses mõttes. Kentsakas ja häiriv. Samas sihuke intrigeeriv, et üritaks nagu ikka aru saada, et mis krdi ollus see siin klaasis on? Alkoholine arusaamatus
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment