Monday, October 17, 2022

Hop Tiger

Hop Tiger (BrewDog, Šoti). prk 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,76 punkti.

Tootjainfo: "US Hopped IPA"

Väike purk, koja tunnussildi foon peas vist kujutama tiigriküünte jälgi? Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, muutub suuremulliseks, kuid haakub mõneti klaasiseintele. Õlle värvus - veidi hämuselt tumekollane. Aroom on mõrkjas, greibine ja apelsinine ja loomakarvane.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - mõru, hapukas, greibiseemnete ja greibikoore sisekulje elementidega. Lõppmaitse - mõru, isegi kirbe, kuid samas marmelaadise magusa nätske fooniga. Järelmekk - pergamoti-koorene vängelt mõru mekk, mille tagant ulatuvad välja kassikarvad.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõru-hapukas-mõru-magus-MÕRU-vürtsika buketiga ÜLEvõllikas. Tootja on ise sildile kirjutanud "double NEIPA" ning mõneti nihkes moel ta sellele ju isegi vastab. Et NEIPAlikke elemente on siin küll vähem kui rämemõru DIPA't, kuid kokku on tegu ühe muljetavaldava kraamiga!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment