Monday, October 31, 2022

Büble Bier Bayrisch Hell

Büble Bier Bayrisch Hell (Allgäuer, Saksamaa) pdl 0,5 l. 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Helles / Dortmunder Export" ja hinnang 22 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Helles" ja hinnang 3,34 punkti.

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "The light specialty based on the traditional Bavarian brewing method. Delicately tasty and balanced, composed with spicy malt aromas and a fine note of hops. Goes well with young soft and semi-hard semi-hard cheeses, fine meat dishes or even sweet nut cakes"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, lapsik-vintaažne sildikujundus. Erkvalge klaas täidab pool klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magus-hapukalt teraviljane.

Esmamekk on kekmisest pisut kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - linnaseline, teraviljane, leivane ja mõrkjas-hapukas. Lõppmaitse - hapu ja pisut vürtsikas, meenutades toorepoolset teraviljasuutäit. Järelmekk - hapu ja mõru, murune ja ... noh võibolla lõikeheina pehmet varreosa näsides on umbes sama suutunnetus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletig, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapu-mõru buetiga HEA taseme rüübe. Hellese kohta suti liiga mõrkjas ja ehk isegi kuivapoolne, aga selline tubli saksa keskmik ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment