Thursday, October 6, 2022

Japanese Rice Lager With Yuzu

Japanese Rice Lager With Yuzu (Mikkeller Taani). alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang 34 puntki. Untappd ütleb "Lager - Japanese Rice" ja 3,27 punkti

Tootjainfo: "Refreshing clean lager with a generous helping of aromatic yuzu fruit. Crisp, clean with a bright citrus finish"

Gambrinusest kraanist kaasa võetud kraam, seetõttu disainist juttu pole. Tänu solgutamisele vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõrkjas ja tsitruseline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - mõrkjas-hapukas, greibilik ja karge. Lõppmaitse - hapu-mõrkjas, klaar, puhas ja kuivapoolne. Järelmkk - magus-mõrkjas, laimiskoore ja mandariini segune. Kõige lõpuks ilmub ka karge mõru-vürtsikas erksus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-mõru-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Kui tavaliselt riisilaagrid on pehmed ja ümarad, siis siin on krõpsu kuivust, mõrkjust, kargust ja elevust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment