Monday, July 6, 2015

8 Ball


8 Ball (Beavetown, UK) prk 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: IPA ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "8 Ball - Big, Bold & Ballsy
One of our earliest recipes, we wanted to push this big IPA all the way. So we packed it full of Rye and dry hopped it for days with American hops, using old pool balls to weigh the hop sack down in the beer. Hence the name.
Go ahead and sink a few, be rude not to really."

Haa, mõnus saamislugu ... te ju ikka lugesite!?

Väike purk, psühhodeelsel sildil kosmiline piljardipall, kajakad ja miski isevärki riitus? Kreemikas vaht täidab 4/5 klaasist, olles superpüsiv ja kõvasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - tugevalt uduselt kuldselt tumeoranž. 

Aroomis on mustsõstart, mädarõigast (???), rukkileiva tainast ja kadakat. Vau, see on jõuline, ehkki siiski mitte ülevõllikäiv.

Esmamekk on keskmisest suuuts raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse mõrkjas-vürtsikas segu meenutab mõnda eksootilisemat varianti kõrvitsamarinaadist ... kusjuures muskaatkõrvitsa omast! Siin leidub nelki ja vürtsiteri, pruuni suhkurt ja ehk isegi loordberilehti? Lõppmaitse hapukas-mõrkjas segu toob meelde mõned huvitavamad jõululeivad, milles leidub nii tumedaid rosinaid kui kuivatatud õunu, pähkleid kui kaneeli. Järelmekk on õrnalt suitsune, kõrvetatud leiva ja kadakamarjade taoline, pikaltpüsiv ja kergelt kurku lihviv.

Keskmisest raskema kehaga, väga tugevalt karboniseerunud ja pisut õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Maitsekülluse mõttes annab paljudele IPA'dele mitmekordse ninanipsu, rukki-IPA'de kitsa niši väga hea esindaja. Huvitav kuidas oleks siia kõrvale pakkuda üle leegi lastud puuviljaleiba?
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment