Tuesday, July 28, 2015

Pompa Chmielu


Pompa Chmielu (Chmielarium, Poola) pdl 0,5 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "american strong ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Hops: Simcoe, Sorachi Ace"

Keskmist kasvu pudel, rohetäpilisel sildil humalakujuline pump :) Valge sõrmepaksune vahukiht on keskmiselt püsiv ja vahupitsi klaasiseintele jättev. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. 

Aroom on magusakas, karameljas ja ülipõnevalt ühekorraga kookose ja köömnelõhnane. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on muljetavaldavalt maitseküllane, kookos-maiuse ja  pähkliküpsise segune. Lõppmaitse paneb juba naeratama, nii mõnusalt maitseküllane, pehme, lilleline ja õrnalt vaigune on see bukett. Kuivatatud aprikoosid, rosinakeeks ja valges rummis leotatud mahlased rosinad saavada su suus kokku. Järelmekk muutub mõrkjaks põhjaks, millesse on torgatud vähesed vürtsikad auguksed, läbi mille kumab hapukas kuu ja mulksub magusakas biskviitjas šoti õlu.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja pisut õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga MEGAtasandi rüübe! Sorachi Ace humala põnev põhi sobib ideaalselt kokku šoti eili põhjaga, andes kokku suuuurepärase laadungi muljeid ja muigutusi. Maaletoojad - ajage seda õlut nüüd küll Eestisse kohale!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment