Friday, July 17, 2015

Põdrajaht


Põdrajaht (Veldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "amber ale", hinnang pole veel välja kujunenud. Tõsi küll, tootja ise kirjutab sildile: "red ale"

Tootjainfo: "koostisosad: odralinnas, rukkilinnas, vesi, suhkur, pärm, humal"

Väike lihtne pudel, sildil pruulikojale omane haugsarveline põder :) Valge vaht täidab pool klaasi, olles tugevalt püsiv. Õlle värvuas - uduselt tuhmpunane. 

Aroom ... vau ... see on alguses midagi megamõnusalt puuviljast! Virsikud ja persikud, nektariinid ja ... aga kummalisel kombel poole nuuskimise peal see kõik taandub lihtsamaks, karameljaks, kuid siiski puuvlijaseks tooniks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse magus-mõrkjus meenutab taas troopilisi puuvilju, nüüd juba omalaadse segumehuna, milles on kokku sumitud virsik ja mango. Lõppmaitse biskviitjas ning mõrkjas-hapukas olek meenutab sidrunikeeksi. Järelmeki magusakas põhi on toekas ja soe nagu põhjamaine pikk päikeseloojang, sellel kohal aga sädeleb vürtsikas tähetolm.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga oivaliselt hea rüübe. Piisavalt toekas et olla pikema istumise seltsiline, küllalt lihtsaltjoodav et loputada alla nt apelsinimarinaadis kana.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment