Saturday, July 18, 2015

Flaami punane

Flaami punane (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: oud bruin

Tooajinfo: "Punane õlu, mille kääritamisel on kasutatud piimhappebaktereid. Tumedate linnaste magusust tasakaalustab veinine happelisus."

Väike lihtne pudel, mustvalge minimalistlik esteetika sildil. Kollakas vaht täidab pool klaasist, olles üle keskmise tugev. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on happeline, veinine ja puidune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu (mitte hapukas), kuid omamoodi puiduselt looritatult hapu. Keskmaitse hapukus saab juurde omanäolise ... eee ... kaeraküpsiseid meenutava biskviitsuse. Lõppmaitse paradiisiõunte kompotti meenutav hapukas-mõrkjas põhi peidab endas vähest vaniljekreemist pehmet nüanssi. Järelmekk on mõnusalt leivase, lausa leivakaljase ja leivakreemise kõrvaltooniga ja kergelt arooniamahlana keel parkiv.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Väga heal tasemel rüübe, mis sobib küll neile, kellele flandria punase stiil suupärane tundub. Traditsioonilise saksa, inglise või ka lõuna-belgia koolkonna õlledega harjunuile on see tiba keeruline jook. Pakkuda koos tumeda grill-lihaga.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment