Monday, July 20, 2015

Winchester IIPA


Winchester IIPA (Faktoria, Poola) pdl 0,5 l. alc 8,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 99 punkti!!

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "150 IBU beer brewed specially for the Warsaw Festival of Beer in the style of imperial India pale ale. In a word: a lot, a lot of American hops, both in aroma, flavor and bitterness."

Keskmist lasvu lihtne pudel, metsiku lääne stiilis sildikujundus. Sõrmepaksune valge vahukiht on kauapüsiv ja klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt oranži helgiga tumekuldne. 

Aroom mõjub võrgutavalt troopiliselt. Tonnijagu mangot, pool tonni virsikuid, kolm pead ananassi ja peaoga heledaid mahlaseid Sultan rosinaid. Ja tilgake Türgi roosiõli kah veel.

Esmamekk on kaunis ... lihtsalt kaunis ... sihuke raskepoolne ja mõrkjas-magusakas. Sellise algatuse peale hakkavad maitsetajumiseootuse hammasrattad su peas kolmekordsel pöördel käima ja suu valgub sülge ja lootust täis.

Keskmaitse mõjub tiinelt, see troopika on lapseootel, peites endas veel teist troopikat, milles leidub ka seedermändi ja kalmusejuurt, vetikaid ja eukalüpti.

Lõppmaitse vürtsikas-magusakas tantsukihk ei lase end ohjata, tõmmates ka ontlikumad mehed lagendikule, kus kork-kübaratega veheldes ja eba-härrasmehelikult huilates krabatakse puuvilja-ehetes tüdrukute järele ... kuid suudada sa siis troopilist sinilindu töntsaka valge mehe käega haarata!

Järelmekk on kui meeldivalt jahedalt mõrkjas-vürtsikas meenutus kuumast päevast, täis hurmavat linnukära ja muhelemapanevaid puuviljaaroome. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE! Troopiline männisalu. Põhjamaine ananass. Õhtu, mida mäletada. Paid maaletoojad, pange oma silm sellele tootjale ja konkreetsele rüüpele peale! Siia juurde tahaks pisukest piprakurgikest.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment