Saturday, July 18, 2015

Pa Ķirbi


Pa Ķirbi (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" (tegelikult kõrvitsastout), koondhinnet pole.

Tootjainfo: "Rich chestnut brown, lightly spiced, roasty dry Pumpkin Stout. Made together with Beerfox/Callous Alus. ABV 90"

Keskmist kasvu pudel, sildil kõrvitsad. Pruunakas vaht täidab pool klaasi, vajudes küll suuremulliseks, kuid olles väga tublisti püsiv. Õlle värvus - kirkalt kustuva lõkkesöe punane. 

Aroom algab sügava kaneeli ja nelgi vürtsikusega, sellele järgneb kohvine ja röstleivane hapukus. Ja tõepoolest, kolmandas kihis aimdub ka (röstitud) kõrvitsa pehmet magusust.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja kreemjalt hapukas. Keskmaitse kohvine ja lõkke kohal röstitud leivane mõrkjashapukus kuulub klassikaliste kuivade stoutide maailma. Lõppmaitses tuleb esile suitsune ... ei lausa tuhane lõkkeaseme hõng, mida täiendab kohvikreemine pehmus. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, täiendatud hapuka sädelusega.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapuka-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga omapäraselt intensiivne stout. Ausalt öeldes ootasin rohkem kõrvitsat (mida väidetavalt olla pandud ikka ülikülluslikult) ja vähem stouti, kuid tulemus on vastupidine. Igatahes kiitmist vääriv pruul, mida on mõnus õhtul lõkke kõrval külitades ja jahimehejuttu ajades trimbata, kõrval kausike röstitud kõrvitsaga.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment