Wednesday, July 29, 2015

Rabarberi

Rabarberi (Kiisa, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: "gose"

Toojainfo: "Linnased: Pilsner, nisu, hapendatud linnas. Kaerahelves. Humalad: Perle, Tettnager. Muud lisandid: koriander, sool, rabarberimahl (100%)"

Väike lihtne pudel, pildil rabarberid. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, olles mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - uduselt helekollane. Aroom on hapukas-magusakas, soolane foon loob üldise värskusetunde.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse tervitab alguses koriandri vaiguse eeterlikkusega, seejärel tuleb esile magusakas-hapu sepikuline põhi. Lõppmaitses tajub keel mõõdukalt lisatud soola, mis võimendab mõõõnusaimal moel kogu buketti, pannes selle lausa särama. Järelmekk on vürtsikas-hapukas, kirgas ja karge, tuuline ja mereäärsel lodul uhkavat soolakas-magusakat-raskepäraselt joobnustavat kesksuvist segu meenutav, täis putukakuminat ja pillirookahinat.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-soolakas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Üks paremaid gose-tüüpi õllesid, mis Gambrinuse keelele sattunud. Kindlasti mitte igamehelemmik, kuid maitsejahtijaile tungivalt soovituslik! Lõhe-äkilist sooviks praegu ja kohe ja palju!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment