Thursday, December 17, 2015

Blond (Dormaal)


Blond (Hof ten Dormaal, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "This is a simple beer of malt, barley and hops. That's it. Good products, good skills and especially time make this unfiltered, slightly cloudy beer so delicious."

Väike lihtne pudel, pruulioja tunnusdisain seekord vetikarohelisel põhjal. Erkvalge vaht täidan 9/10 klaasist ja jätkab seejärel pudelist väljaronimist. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom mõjub värskelt, kargelt, nagu belgia lihtsale eilile kohane - magusakas ja vürtsikas ja lisaks ka värskendavalt hapukas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt magusakas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, veidi veinine, heledate veiniviinamarjade ja virsikute taoline. Lõppmaitse vürtsikas mõrkjus toob senise mängleva kerguse tagasi maa poole, kõditades mõnusalt keelekülgi. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, üleküpsenud meloni ja pirinikompoti taoline.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga Überheal tasemel rüübe. belgia tavapäraselt eeskujulikust heledast eilist veinisem ja seeläbi mängulisem. Pakkuda koos kerge mereandide salatiga.
----------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment