Sunday, December 6, 2015

Surf Wax


Surf Wax (Tanker / Mean Sardine, Eesti / Portugal). pdl 0,33 l. alc 9,99 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA", hinnang 52 punkti

Tootjainfo: "Surf Wax Double IPA. 9.9% ABV and 90 IBU with a fresh tropical and coconut kick inspired by the scent of surfing wax."

Lihtne väike pudel, kirjuvõitu plakatlik sildikujundus. Sõrmepaksune valge vahukiht taandub küll üsna peatselt, kuid jätab kena vahumustri klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakas-kollane. Aroom on hurmavalt troopiline, mango, ananassi, virsikumehu ja murakate segune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tihkelt hapukas-mõrkjas-magusakas. Keskmaitse prõgiseb keelel pisikeste mahlapommikestena, vabastades mandariinimahla ja taruvaigu seguseid lahmakaid, endast kümnekordselt suuremaid vaiguseid sumakaid. Lõppmaitse troopline supermahlasus seguneb männivaigu ja sookailudega, muutudes (vahajalt?) tihkeks ja nätskeks, keele külge takerduvaks ja kummaliselt lausa ninna tungivaks. Järelmekk mõjub juba peaaegu tankjalt, kleepjalt ja vaiguselt, klammerdudes vaiguselt kurgupärasse ja sõlmides humalavääte kuklas krunniks. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametis-vaiguse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Topelt-troopiline topelt-IPA, naksuvalt vaigune ja mõnusalt mahlane. TopeltIPAde õpikunäide! RB madal hinnang on hetkel totaalselt metsas ja seda ühe segadusse sattunud Rootsi hindaja tõttu.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment