Sunday, March 25, 2018

Drink'in Berliner Passion


Drink'in Berliner Passion (Mikkeller, Taani) prk 0,33 l. alc 2,7% Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang 86 punkti

Tootjainfo: "A fruity and tart berliner weisse – Drink’in Berliner Passion has nice tropical notes, good acidic backbone and a light malty body. The palate is both fresh yet has just the right amount of dryness, our new favorite of the Drink’in Berlin series."

Väike purk, Drink'in seeria tavakujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on nõrgalt hapukas, meenutades veidi kääritatud kasemahla ja/või askorbiinhapet. 

Esmamekk on kerge kehaga ja särtsakalt hapukas. Keskmaitses hapukus taandub magusa ees, muutudes veelgi sarnasemaks kollaste C-vitamiini dražeedega kui lõhn seda aimata laskis. Lõppmaitse ... no eks ole ... no täpselt sama vitamiin, ainult et nüüd on ka teeseene-jooki hulgas. Järelmekk annab sutikesekene mõrkjamat lisanooti, kuid seda pigem aimamisi ... igatahes keeleküljed on pargitud.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapuka buketiga ÜLLATAVALT HEA rüübe! Alkoholivabadust pole tunda ... noh ja ta ju pole ka päris vaba. Vesiseks ei saa jooki kuidagi nimetada. Hapukas-magusus on küll ehk veidi monotoonne, kuid see-eest väga värskendav. Igatahes nii lahja joogi kohta super-tulemus ... seda mõistagi juhul kui hapuõlledega sinasõprus varem tehtud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment