Tuesday, March 27, 2018

Three Pleasures: Bread


Three Pleasures: Bread (Lehe / Cool Head, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Doppelbock" ja koondhinne pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rye Doppelbock with unmistakable character of black bread."

Väike lihtne pudel, sildil on ... ummm ... saapajälg??? Tuhm-tumekollane pöidkapaksune vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja sädelevalt tulipunane. 

Aroom - no leib mis leib! Veidi jahupurune värske rukkileib. Ja õnneks on siin taga ka bokki ennast tunda, eelmises kohviversioonis oli too mattunud kohvi alla.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja intensiivselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse kõnnib väga leivaseid radu, hapukas ehe rukkileib, vanakooli leivapoe suured leiva-alused, mis on läbi imbunud tuhandetest leibadest ja ajast ning mälestustest. 

Lõppmaitse muutub raskeks, suisa ... noma'itea ... tõrvaseks? Leivatõrv? Ei tea kas leivast saaks suusatõrva keeta? Järelmekk - rukkileivapurust tehtud moorapeakook, milles tunned ka veidi rukki-rummi (no ma tean, et ei ole olemas, mis siis, eks? :) :)

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Siin on olemas kõik see mis lubatud - nii hapukas must leib kui karameljas-pähkline doppelbock. Pool punktikest läheb ehk maha lõpus veidi liiga tuntava alkoholi eest, kuid see on ainult vihje järel-laagerdamise-soovitusele.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment