Saturday, March 24, 2018

Weird Weather Non-Alcoholic IPA


Weird Weather Non-Alcoholic IPA (Mikkeller, Taani) prk 0,33 l. alc 0,3% Ratebeeri liigimääratlus: "Low Alcohol" ja hinnang 20 punkti

Tootjainfo: "New England Style Non-Alcoholic India Pale Ale."

Väike lihtne pudel, sildil toimub üks väga kummaline võitlus. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv, kuid jätab taandudes kena jälje klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane (huvitav, kiri pudelil lubas "hazy IPA"t). Aroom on ebamääraselt heinane ja ohtlikult alkoholivaba.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitses tugevneb hapukas noot, tuletades meelde poeletil (mitte päikese all) peaaegu valmis küpsenud mangot. Lõppmaitse hakkab juba intrigeerima mahlase ja viinamarjase olekuga. Järelmekis aga jõuab kohale väike pettumus, kuna IPA humalane mõrkjus jääb tasakaalustamatuks ning meenutab nii mõndagi katset teha alkovabu humalajooke. 

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest alkovabade õllede hulgas oleks ta ju peaaegu et vägagi hea katsetus. Kuid teisest küljest NEIPA'de reas jääb ta niruks ja lurriks. Nii et ... siuke keskpärane teostus, eriti võttes arvesse Mikkelleri oskust teha alkovabasid jooke väga heana!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment