Sunday, March 18, 2018

Italobänger


Italobänger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial stout with figs, star anise, blood orange, grape must"

Väike lihtne pudel, loojanguvärvides ebamäärane sildikujundus. Sõrmepaksune tumekollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. 

Aroom. Imperiaalse tumejoogi klassikaline tumemustraskemagus algus saab endale sädeleva aniisise sõba ülle, paksuks keedetud viinamarjamahlast gruusiapärase tšurtšella kui marssalikepikese kätte ja asub maailmavallutuse plaane seadma. 

Esmamekk. Tummme-tumme-tumm-tumm taob mustnahaline vägilane hiigeltrummi. Köhakomm kurgus, juuksed krunnis, aniisitilgad higisel nahal.

Keskmaitse. Kakaomaitseline köhakomm? Pruunploomiga (?) segunenud plekk-karbis köhakomm. Kommm-kommm-tummm-tummm.

Lõppmaitse. Kas on viigimarja, kus on viigimarja, kes on viigimarja näinud? Vana Gambrinus ei näe, kuid pole praegu selle üle ka kurb, sest aniisine tšurtšella vallutab meeled.

Järlemekk. Vürtskomm. Särtsploom. Viinamarjatarrend. Võõrsõnakarrend. Kukrõniks.

Über-Mega-Über-Super. Üper. Muper. Aniisi kasutamise eest kolmkendkolm paid ja kraapsujalga - see tasakaalustab muidu mõrvarmagusa maitsepildi kenasti ära. Viinamarjatihend jääb ja tuleb. Apelsin ja viigimari jäävad mustadeks kassideks pimedas toas. Kuid vana Gambrinus on nõus selle andestama, sest üldpilt on V Õ I M A S !
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment