Thursday, March 15, 2018

Imperaator

Imperaator (randVEraaž, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol. Liigimääratlus: Imperial stout

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Pilsner, Melanoid, Black Carafa III. Humalad: Cinook 12%, Target 9,2%. Lisand: röstitud odes, dekstroos. Pärm MJ M47"

Väike matsakas pudel, tehniline sildikujundus. Vähene tumekollane vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - must.

Aroom on luksuslik ja raske, melassi, kohviküpsiste, kakao ja ... miskipärast tulevad ka veel Kasekese kommid meelde :)

Esmamekk on raske ja magus. Noh ikka päris raske ja päris magus, kuid seda magusat tasakaalustab kenasti mõrkjus. Keskmaitse ... oijeee. On see kindel, et siin dekstroosi asemel laktoosi pole lisatud? Niiiii kreemine ja mõnusalt täidalne on see lonks, kergelt suitsuste ploomide ja šokolaadisse kastetud kirsside taoline.

Lõppmaitses kõnnib põiki üle keele huvitavalt kaneeline vürtsikas tegelane, tuues pähe võrdluse hõõgveiniklaasist lõpuks kougitu rosinatega. Tume šokolaad ja kreemliköör segunevad ja lähevad öist tähistaevast vaatama, aniisipulgake tagataskus. Järelmaitse istub hipster-ratta selga ning sõidab vastu kohviloojangule, ruudulise flanellsärgi hõlmad laperdamas ning habe salli alla peidetud.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Imperial stoutide magusama otsa superhea esindaja. Selliseid tegelasi ei saa iial liiga palju olla! Dessertõlu, nämmmm.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment