Friday, March 9, 2018

Wabadus


Wabadus (Pruulius, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Porter with meadowsweet"

Väike lihtne pudel, valge lihtne silt kirjatud vanamoelise tekstiga. Sentimeetrine pruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume-tumepunane. 

Aroom on väga meeldiv, pikalt nuhutama sundiv. Magus, röstine, kakaone, rummiküpiste ja keedukreemi laadne ning karamelline, meenutades suira, aga huvitaval kombel pole angervaksa intensiivset lõhna siit küll tunda. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas, meenutades pigem kerget iiri stouti. Keskmaitse muutub mõrkjalt röstiseks ja veidi vürtsikaks. Lõppmaitses tuleb esile lõhnast tuttavat rummist biskviiti. Järelmekk mängib korraks suirase magus-mõrkja tooniga, kuid vajub siis hapukasse kergusse.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Hea taseme rüübe. Kerge porter, mille lõhn on kordades nüansirohkem ja intrigeerivam kui maitse. Sellest aga, et angervaksa tunda polnud, on suisa kahju.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment