Thursday, March 1, 2018

Pilootpruul Must IPA

Pilootpruul Must IPA (Pihtla, Eesti) pdl 0,33l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Carafa Special, Caramunich, odrahelbed. Humalad: Cascade, Chinook, Amarillo. Pärm US-05
IBU 57"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kreemikas-hallikas vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - tumedalt mahagonipunane. Aroom on röstine, hapukas ja seebine ... aga samal ajal hästi hea puhta fooniga, justkui oleks äsja tuhase seebiga käsi pesnud.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas, väikene seebine tervitus on ka siin tunda, kuid muuseas, see pole üleüldse halb! Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kõrbemise äärele jõudnud odrahelveste olekuga. Lõppmaitse jääb üsna samale tasemele, kõrbenud nüanss läheb veidi ülemääraselt pealetikkuvaks. Järelmekk on pikalt ja üheülbaselt mõru ... mitte humalamõru, vaid kõrbenud mõru.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga nirupoolne rüüpeke. Ülemäärane röst domineerib algusest lõpuni, mis on küll musta IPA puhul ootuspärane, aga seda ei tasakaalusta miski, ei linnaste magusus või humalate värskus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment