Friday, March 9, 2018

Virvatuli


Virvatuli (Pruulius, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kirkalt kuldse värvi ja õhulise vahumütsiga, aromaatne saison tüüpi õlu. Kergelt vürtsika, sidrunikoore nüansiga värskendav maitse on saanud kiitvaid hinnanguid muuhulgas paljude naiste poolt ning tavapäraselt käsitööõlut mitte eelistavatelt õllesõpradelt. Sisaldab apelsinikoort ja koriandriseemneid."

Väike lihtne pudel, sildil ... noh ütleme siis et virvatuli :) Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magusakas-vürtsikas, üsna kenasti stiilile omane, koriandri õhkõrnake vaigune puutumus sobib siia päris kenasti.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse muutub vürtsikamaks, apelsinikoore mõrkjus on päris kenasti ja isegi mahlaselt tajutav. Lõppmaitse omandab belglastele omase puuviljase pehme põhja. Järelmekk särab kena vürtsise õhetusega. 

Keskmisest tiba kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Saisonide lihtsama otsa esindaja, lisatud koriander ja apelsinikoor on pigem aimamisi tunda kui dominandid. Aiapeol paras pakkuda nt Caesari salati kõrvale.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment