Monday, March 19, 2018

Imperial stout


Imperial stout (randVEraaž, EEsti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Pilsner, Melanoid, Black CaraFa III. Humalad: Chinook 12%, target 9,2%. Lisand: röstitud oder, Cherry brandy oak. Pärm: MJ M47
IBU 163"

Jubumstükk. Mida IBU taset!?! Magusama imp.stoudi tasakaalustuseks olen küll näinud 100 ringis IBU näitajat, aga see arv avaldab tõsist muljet!

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaunikesti. Õlle värvus - no ei tea mida te siis arvasite, et on helelilla või? Must mõistagi! :)

Juba eemalt ronib ninna röstodra suitsune hapukus ja linnasesiirupi melassine magusus nagu kaks kassipoega mööda püksisäärt. Klaasi nina alla jõudes kasvavad kassipojad aga üleelusuuruseks rosinploomiks, mis on kuskilt külge korjanud põneva muskusenoodi nagu õuekoer kaktusenupu kasukasse. 

Esmamekk on raske, peaaegu naftalik, kui melassimeri on nafta ekvivalent. Sel tumedal madumagusal merel on hapukaid laineid ja pähkliseid paadikesi, kuid maaaagus jääb põhituuleks.

Keskmaitse. Ahhhaaaa. Šerri! Brändi! Tüdrukud! Sadamas on tüdrukud, aga meie oleme praegu merel. Pähkliveinis marineerunud viigimarjad trümmis. 

Lõppmaitse. Nutella. Praetud Nutella ei ole see asi, millega laevakeret võõbata. Aga kui brändiga segada ja pihlakaveini kõrvale pakkuda, siis saab lõbusa õhtusöögi, mis kestab hommikuni, kuni viimane mees laua alla kukub. Kapten ei kuku. Ta ei saa. Tema vest on tooli seljatoe küljes kinni. 

Järelmekk. Röstitud diabeeti soovite? Aga palun! Kas suur klaas või väike? See suits ei päästa teid mereröövlite käest, kuid huvitav vaadata ikkagi, kas pole? Kirsisuits.

Kräääääks. ÜleVõlliLollakaltMagus. Sihukese linnasetõrva tasakaalustuseks oleks IBU olema 300. Seesinast tinktuuri tuleks kasutada pitshaaval mõne lurrima porteri komplektiparandajana. Puhtakujuline tarbimine ainult oma vastutusel ... vastutustundetusel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment