Sunday, March 4, 2018

Neli Härga ja Lõvi


Neli Härga ja Lõvi (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Imperial farmhouse ale."

Väike lihtne pudel, sildil on kroonist saanud õunakorv, mille sangal leidubki neli härga ja lõvi. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmivõitu kuldkollane. Aroom - saison oma kuldse säraga valgustab ninasõõrmeid ja tuksatab suunurkades.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse hapukas-magusakas ja puuviljadest lookas meeleolu viib su lõunamaisele turule, kus hurmaa, datlid, virsikud, litšimarjad ja miskõikveel segunevad huilates ja tervitusi hüüdes vanade tuttavate vürtsidega, mille lõbusast segadikust paistab aniisi mütsike ja kaneeli paljas pealagi.

Lõppmaitse ajal kaigub üle turuplatsi fanfaarihüüd - kohalik pealik sõidab, antagu teed! Kuid kuna see pealik on üks lõbusaim ja muhedaim sell, siis ei suuda ta kaugele sõita, vaid astub suure puu all olevasse teemajja, et rüübata üks vürtsikas magus tee ja süüa killuke pahlavad. Järelmekk taandub tasahilju siseruumidesse, sest teemaja pidajal on pakkuda meeveinikest, kuid selle rüüpamist ei pea ülejäänud rahvas vast nägema.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise-särtsaka paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas- mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Ei, see pole "farmhouse", nagu sildil kirjas, vaid ikkagi stiilipuhas saison ... ja seda veel kahekordses astmes, kuid OI KUI HEA see kraam mekib!
---
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment