Sunday, March 25, 2018

Kolmas Aastapäev


Kolmas Aastapäev (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Talviselt soojendav ja magusapoolne, Criollo kako ja vanilliga pruulitud Imperial Stout."

Väike lihtne pudel, veidi raskeltloetav sinilindiline sildikujundus. Vähene tumepruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must-must. 

Aroom on raskelt ja vürtsikalt kakaone ja šokolaadine, hapukas, röstine ja lõkkekohal kärtsatault leivane

Esmamekk on raske ja kohe vägagi raske, vürtsikalt magusakas, keeleotsa tasapisi kuumutav ja tume-tume-tume-Šokolaadine. Keskmaitse ... oi poisid-plikad, selle kamina ... ptui ... õlle paistel võiks ju end soojendada ning isegi villast pleedi poleks talveõhtul vaja ümber võtta! Kaneel ja kadakad, vanilje ning kanpol, virsikud ja mustad rosinad.

Lõppmaitse ... uhhhhhhhh ... ploomimeri, suitsu-rosinad, luksuslikud pehmed trühvlikommid, lihtne nätske kamašokolaad, lutsuke lagritsat ja sipuke sigureid. Midagi kodust ja luksuslikku segunevad siin niiiiiiiiiiiiiii hurmaval moel, justkui loeks sirviks lemmik-tugitoolis kuldkirjadega ehitud nahkköites kuninglikku eritrükki heraldikast.

Järelmekk. Sel ajal kui sina seda suursugust meetrilaiust albumit nahkkaante kiginal lehitsed, avaneb kuskil parketiliistu kõrgusel väike ukseke ning vaevumärgatav tegelane libiseb üle vahatatud põranda. See on ahjualune, kes märkamatult su klaasi tühjaks limpsab. Vähemalt nii üritad sa endale asju seletada, kui tukastusest poolenisti ärkvele võpatades märkad teises käes olevat pokaali, milles vaid mõned tilgad seda mustjat nestet järgi.

Raske ja tiheda kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kakao ja imp-stout on üks äraütlemata hea kombo, mille tõttu võib isegi läbi sõrmede vaadata lubatud vanilje tajumatusele. Kuninglikult kodune, lihtsalt luksuslik, kohalik ja võõramaine saavad siin kokku nunnumal moel!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment