Wednesday, June 27, 2018

Aycayia Nr. C4


Aycayia Nr. C4 (Borg, Island) prk 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang 84 punkti.

Tootjainfo: "AYCAYIA is a collaboration of Borg Brugghús (IS) and Cigar City Brewing (US), from Tampa, Florida – brewed in Reykjavík in the autumn of 2016. This 7% India Pale Ale is extremely tropical, fresh and accessible. Among the Neo-Taino nations of the Caribbean, the Aycayia was a mermaid in which its name means "she with a lovely voice". She was known to be seductive and sexually generous, being the incarnation of beauty and of sin who gave men pleasure but robbed them of free will. She would often times be "visited" by the men seduced by her beauty. The name of this exotic ale refers to what the two very different cities have in common; the ocean."

Väikest mõõtu purk, sildil malbe neidis, meritäht juustes. Valge vaht tõidab 4/5 klaasit, püsides väga kaua ja haakudes tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom ... oooo ... üle tüki aja jälle üks IPA mis ka IPA on, mitte mahlaklaas :) Vaigune ja mõrkjas, huvitava vetikase ... ei adruvalli sarnase joodise noodiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas, vaigune ja samas mahlane, karmipoolne, kuid siiski keelt hellitav, karge ja toekas. Lõppmaitses seguneb mänd ja mango ... no kuulge, see on ju klassika! Järelmekk on mõrkjas ja vürtsikas, tummine ja mehine.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Võluvalt lihtne, veidi rohmakas, kuid siiski väga nauditav IPA nii nagu humalajumal selle heaks kiitnud on :) Üsna vürtsikas-hapukat marineeritud peeti võtaks siis juurte paar õhemat viilakat .... määriks veel mädarõigast peale ja mõmiseks mõnust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment