Monday, June 11, 2018

Sublime


Sublime (Pump, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Berliner weisse with lime and spinach."

Väike lihtne pudel, sildil allveelaev ... päris andekas sõnamänguline kujundus, tuleb tõdeda. Valge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroomis on nüüd vähemalt kolm kihti: berliner weisse enda keefiriline/kohupiimane hapukus, laimi värskus ja mingi roheline noot, mida ilmselt saab siis spinati kraesse kirjutada :)

Esmamekk on kerge kehaga ja üsna särtsakalt hapukas. Keskmaitse on hapukas, magusa kohukese taustaga. Lõppmaitse muutub ühest küljest biskviitjalt pehmeks, teisalt aga keelekülgi parkivalt kuivaks. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, krõpsult kuiv ja lupsuvalt mahlane ühekorraga.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Kui oskaks sildil lubatud spinati ka ära tunda, siis ütleks ehk isegi "über", aga praegu jääb väike petukas õhku rippuma ... aga juba tegemise lusti eest tasub kiita ikkagi. Sel suvel õnneks hapudest jookidest puudust ei tule ka see on hea!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment