Saturday, June 9, 2018

Tedderson Special

Tedderson Special (Võru, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,2. Ratebeer ei tunne ei toodet ega ka sisuliselt tootjat.

Vat see on nüüd küll üks kõige kummalisemaid turuletulemise lugusi Eesti õllemaastikul. Investor-tüüpi tegija justkui üritab endale kohta turul kinnistada ... kuid teeb vana Gambrinuse meelest kõike valesti. Esimese tootena Lätis toodetud plast-pudelis Bomba. Teisena Sakus tehtud Tamula vanake. Nüüd Tartu suurtootjas valminud see asi. Äratuntavalt Tartu suurtootja nägu pakendatud. Ja sildil kirje "Original Wõru Brewey" ja "Võru õlletehas 1822".

No see suur et ... kui see nüüd ei ole oma kaubamärgi ette maha mängimine, siis ma ei tea mis see on. Või on see mingi NIIIIIIIIIII hiiglama kaval turundusstrateegia, millest ei saa praegu lihtsalt aru.

Keskmist kasvu pudel, efektne kommerts-silt. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua ning haakub kena mustrina ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - tüübiline tühi mass-laagri hapukas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas. Lõppmaitses viskab sisse veidi hapumat värskust ... siinkohal on asi isegi täiesti hea. Järelmekk viskaks nagu korraks sekka ka vürtsikat nooti ... aga see jääb vaid vineks ning keelele jääb vaid kergelt mõrkjas mälestus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga mõtetu masslaager. Päris kahju kohe Võru õlletehase mainest, see nišš on nüüd halvasti täidetud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment