Saturday, June 30, 2018

Maal Muhu Liisa Naeratus


Maal Muhu Liisa Naeratus (Õllevõlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, sildil nimele vastav joonistus. Valge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis on tunda väga heale veele toetuvat magusat, kommisuhkrust belgialikku tooni.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas, karamelline ja veidi vürtsikas. Lõppmaitses ilmub veidi mõrkjat humalanooti ning ka asjakohane hapukas mahlasus. Järelmekk õhetab meeldiva vaoshoitud vürtsika elevusega ning magusakas-mõrkjas toon räägib universaalset õllekeelt, sobitudes nt ka mõne parema laagerõlle iseloomustuseks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe. Lihtne kuid samas vägagi meeldiv, pretensioonitu ja enamikule sobiv ... noh ütleme selline omamoodi kuldne kesktee, sobitudes ka neile kes käsitöö-õllesid pelgavad.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment