Sunday, June 24, 2018

Дуб и обруч быдержанное


Дуб и обруч быдержанное (Трехсосенский, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Pils/Strong Pale Lager" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Для своего крепкого Выдержанного пива мы используем увеличенную закладку двух сортов солода (светлого и карамельного) и увеличиваем время дображивания пива. Таким образом, пиво действительно получается естественно Выдержанным, без добавления спирта"

Mnjah. Venemaa massõlletootja peab vajalikuks öelda, et 6,3 kraadine õlu on tehtud ilma piiritust lisamata :) Aga see on tõepoolest väga visalt leviv linnalegend sealmaal, et õlut tehakse pulbrist ja veest ja piiritusest. Ning et õlu peab olema ikka "elav", muidu on mingi hirmus keemia.

Madal mahukas pudel, silt on üsna stiilne. Erkvalge sentimeetine vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on lihtsalt ent jõuliselt linnaseline, selline magusakas-mõrkjas lõhn nagu siis kui pistad nina teraviljakotti. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas, sepikuline, mõrkja servakesega. Lõppmaitses ilmub veidi hapukat laagerõllele omast nooti, kuid see on kenasti sõbralikult tasakaalus pehme linnaselise poolega. Järelmekk annab meeldiva vürtsika õhetuse, tuunides seda kenasti täisterasepiku ja suvise heinasao meenutusega.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga Hea taseme rüübe! Uskumatult kena toode suurtegija kohta, meenutades isegi hellerbocki ... või siis ikkagi jäädes imperial pilsi mudeli raamesse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment